Autósport bulvár hírek

A blog a forma 1 bulvár híreivel fog foglalkozni.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Egy királyság a lovaknak

2008.07.08. 19:28 | rutschy | Szólj hozzá!

 

Corinna Schumachert csak korábbról ismerjük: Ő, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher felesége és két gyermekük édesanyja. És van egy küldetése: a western lovaglás. Első alkalommal nyitja meg svájci Ranchának kapuját. A látogatásról Corinna egy kicsit késett. Volt egy megbeszélése az irodájában aztán pedig nyugodtan megebédelt a családjával. Grinvisben találkozunk egy kis farmon, ami egy kis dombon van a genfi tó felett, sok erdő, még több mező, néhány farmer, szőlős kertek és Svájc legmodernebb lovagló központja.

Egy fekete terepjáróval érkezik, amire aranybetűkkel rá van írva, hogy CS Ranch. CS, mint Corinna Schumacher. 4 éve kapta ezt a központot a 10. házassági évfordulójuk alkalmából, úgy mint más egy csokor rózsát. A központot csakis az ő ötletei alapján építették fel.

Corinna 39 éves, ő a leghíresebb ex versenyző felesége, régebben irodában dolgozott és van két gyereke. Az újságírók úgy állították be, mint aki egésznap otthon van, naiv, szőke, és tipikus pénzzel rendelkező nő. Ehhez jön, hogy lovakat tart otthon. Nem ad interjúkat, teljesen elzárja a magánéletét. Nincsenek botrányok, nincsenek krízisek és még szóbeszéd se a válásról. És ha valaki a gyerekekről akar írni az elég kellemetlen postát fog kapni Schumacheréktől.

Corinnán farmer, fehér blúz és egy szürke pulóver. Egyedül az ezüst balerina cipője ragyog rajta. „Nem volt időm felhúzni a cowboy csizmámat”- mondja ő. „Balerina cipőben az istállóban elég mocskos dolog.” Úgy tűnik fontos neki, hogy azt gondoljuk, hogy nem ebben szokott ott lenni.

Ő most üzletasszony. Ő már 4 éve ezt csinálja, mikor még mindenki azt hitte, hogy ő otthon ül és várja haza a férjét a veszélyes versenyekről. Ő tulajdonosa és vendéglátója néhány nagy nemzetközi versenynek. Ő fogadott minket, de nem mint autóversenyző feleség hanem, mint Corinna Schumacher.

Az élete nem kevésbé arany, mint ahogy a kapu felett az írás mutatja. Az istálló világos kövekből és világos fából készült, zöld ablakokkal, nagy boxokkal és egy nagy lovagló arénával. Van ott homokos pálya, füves pálya, egy fakunyhó, fából készült padok ahol lehet grillezni. Minden tipikus Western lovas. A boxokon kívül boldog lovak vannak. Boldogok mert nekik mindenük meg van, amire szükségük van: levegő, fény, nagy legelők.

A western lovaglás évekkel ezelőtt egy jelentéktelen sportnak számított. A lovasok ott ültek a tábortűznél a hülye kalapjukban és gitároztak. Ma már az egyik leggyorsabban fejlődő sportág.

Behajt a farmra. Ez a helyszín is egy Európai sorozat részét képezi. 50 000 Euró a jutalom. Corinna szerint ez a pénz jót tenne a sportnak: „Több profi és kevesebb erdős és füves verseny lehetne.” Először bemegyünk az istállóba: itt van Ernie, Elvis és Mandy, akin a gyerekek is lovagolhatnak. Minden ló egy külön történet. És 21 van összesen. Székeken és padokon vannak a nyergek. De ez nem éppen western lovas. Ez a hely olyan, mint ha valaki egy öltönyhöz, cowboy kalapot húzna. „Ez a Ranch egy gyerekkori álmom.” – mondja Corinna. Először nem akart mindent ilyen nagyra, de aztán jöttek az ötletek. „Először csak kiakartam lovagolni és szórakozni, aztán rájöttem, hogy sportolni akarok és nem csak körbe-körbe menni."

A nagy teremben 1400 nézőnek van helye, üvegtető van, hogy a fény beszűrődjön és jól tudják patkolni a lovakat. A terem mindig nyitva van, ha jó idő van. Gumi alátétek vannak a folyóson, hogy az állatok nehogy megcsússzanak és lószolárium is van. A tréningeket idáig egy lovas világbajnok csinálta Ausztráliából, de őt most felváltotta a nővére. Az orvos rendszeresen jön, Corinna őt a gyerekorvosnál ismerte meg. Corinna meséli, hogy a szénát Olaszországból hozzák. Lucernát hoznak, amit ott olyan különlegesen vágnak le, hogy bennük marad a tápanyag és így nincs szükség más ételre. Ezt csak az olaszok csinálják és az amerikaiak, de azért az már még őrültebb ötlet lenne. Könnyebb lenne a svájci legelőkről beszerezni, már csak anyagi okokból is. De a Ranch egy világ, nincs helye költségcsökkentésnek. „Ez a legjobb a lovaknak”. Az, hogy a 2. legjobb nem szerepel Corinna szótárában.

Egy nagy esernyő alatt ülünk a grillező mellett. Corinna hoz gyümölcslevet és vizet. Az udvaron kutyák ugrándoznak. Schröder a macskakergető és Josie az asztal alatt fekszenek. Tavaly augusztusban Josie még egy Mallorcai állatmenhelyen csücsült. Corinna 3 napot nyaralt ott. „Mindig ahányszor ott vagyok, benézek a menhelyre és megnézem, hogy mi a helyzet ott. És mindig nagy csomagokkal jövök vissza. Tavaly Mischlinget, Pixiet, és 3 macskát hoztam. De Michael egy teljesen lazán fogja fel.” Végülis teljesen mindegy, hogy 3 vagy 5 kutyája van az embernek.

Ő megmentett 30 török lovat is a lemészárlástól. Csakúgy mint ahogy a kóbor kutyákat is próbálja menteni. Ez 14 évesen kezdődött nála, mikor a szüleivel Spanyolországban nyaralt és kérdezte, hogy haza viheti-e a kóbor kutyákat. És ahogy felnőtt ez a terve nem változott, sőt próbálja még jobban menteni, amit lehet.

Parkol itt egy teherautó, egy lószállító teljes felszereltséggel. Schumacher mielőtt visszavonult volna, azt mondta, hogy talán én leszek Corinna személyi sofőrje. „Igen, szokott vezeti, a Mont Blanc csúcsa felé már izzad a homlokom a gázpedál nyomásától. Ha ilyenkor nem lenne ott Michael, valószínűleg végett is érne az utam.”

A bejegyzés trackback címe:

https://autosportbulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr67559320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása